Kategoriat
Blogi

Sisäsoudun aloittelijan opas syntyi opinnäytetyönä

Palo sisäsoutuun

Opiskellessani liikunnanohjaaja amk-tutkintoa Vierumäellä, halusin opinäytetyölläni edistää kunto- ja terveysliikkujien hyvinvointia. Jos itsellä on syvä kiinnostus siihen mitä tekee, on saavutettu tulos todennäkösemmin parempi sekä oma kehittyminen ja tiedon omaksuminen voimakkaampaa.

Sisäsoutuoppaan kuvauspäivä: Oppaan tekijä Ilona Köckritz, soutuasiantuntija Marika Laaksonen & SMSL:n seura- ja viestintäkoordinaattori Sini Rönnqvist

Opinnäytetyössä halusin paneutua sellaiseen aiheeseen, jonka parissa aion työskennellä valmistumiseni jälkeen. Sen piti olla jotain, mihin tunnen paloa. Kyse oli halusta oppia ja kehittyä – kyse oli halusta auttaa ja opettaa – kyse oli siis aiheesta sisäsoutu. Suomen Melonta- ja Soutuliiton saaminen toimeksiantajaksi ja liiton kautta saadun asianatuntijaryhmän tuki olivat starttina kehittämisprojektin toteutumiselle.

Helsingin Soutustadionilla kuvaussetting valmiina

Kaikkihan nyt soutaa osaa!

Sisäsoutulaitteita löytyy monelta kuntosalilta, mutta monella soutukahvaan tarttujalla ei ole edes ajatusta, että soutamiseen voisi liittyä jonkinlainen tekniikka. Säätövipu kymppiin ja menoksi! Kyllä ovat tuntemukset aikamoisia… Kuulostaako tutulta? Siksipä…

  • tiedostamalla soututekniikan perusteet, on soutuergolla harjoittelu turvallisempaa.
  • opettelemalla soututekniikan perusteet, on harjoittelu tehokkaampaa.
  • osaamaalla soututekniikan perusteet, on harjoittelu paljon kivempaa.

Mahdollisuus saada jujun päästä kiinni

Suomen Melonta- ja Soutuliiton kanssa tunnistimme tarpeen tuottaa kunto- ja terveysliikkujille materiaalia, jotta jokainen soutulaitteeseen jo tarttunut tai tarttuva, voisi omatoimisesti opetella soudun alkeet oman padin tai älypuhelimen avulla. Tarve tyydytettiin ja nyt jokaisella sisäsoudusta kiinnostuneella on käytettävissä aloittelijan sisäsoutuopas. Sen viisi ensimmäistä opetusvideota on julkaistu SMSL:n you tube kanavalla. Jaksot tullaan julkaisemaan myös tällä sivustolla.

Sisäsoutu – aloittelijan opas. Aloitusasento. (Köckritz & SMSL 2021)

Sisäsoudun ilosanoma

Elämän varrella olen omien ja muiden kokemuksien perusteella konkreettisesti sisäistänyt sisäsoudun monipuolisuuden ja sen sopivuuden kaiken ikäsille ja kaiken kokoisille. Olen nähnyt ja kokenut sen tuottaman hyvän. Siksi minulle opiskeluprojekti oli ”enemmän kuin opinnäytetyö”. Aloittelijan sisäsoutuopas on alku omalle tavoitteelleni levittää sisäsoudun ilosanomaa. Doofit yrityksen perustaminen on jatko tälle tavoitteelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *