Kategoriat
Blogi Uncategorized

Polku Crossfitistä sisäsoutuun

Kiinnostus sisäsoutuun alkoi sekä Crossfitin, että lajiin kannustavan soutaja-työtoverini innoittamana.

Siitä kaikki lähti.

Linnamasters 2019 (kuva @minnameri / @j.kanervisto)

Sisäsoutuun tuli ensin tutustuttua Crossfitissä, joka pitää sisällään lukuisia eri ”lajeja” ja suoritustekniikoita, voimistelusta painonnostoon, joten syvällisempi paneutuminen soutuun ymmärrettävästikin jäi. Soutaa kuitenkin pystyy ilman oikeaoppista tekniikkaakin, joten korvasin oman teknisen osaamisen lähinnä voimalla ja sisulla.

Monet elämän osatekijät ja sattumat veivät minua enemmän sisäsoudun puolelle. Merkittävin sisäänheittäjä lajiin oli kuitenkin silloinen työtoverini ja huippusoutaja Marika Laaksonen. Astuin sisään soutuseuroihin, sisäsoutukisoihin ja pian löysin itseni myös kirkkovenekilpsiluista.

Yhä vieläkin tunsin, että en ollut päässyt kiinni soututekniikkaan, vaikka se vuosien varrella kehittyikin. Liikunta-alan opinnot viimeistelivät tahtotilan viedä sisäsoutuosaamista eteenpäin. Syvennyin lajiin ja tein sen opettamisesta opinnäytetyön. Kaikille näkyvänä osana siitä on Aloittelijan sisäsoutuopas Suomen Melonta-ja Soutuliiton sivuilla. Tiedon nälkä kasvoi ja itsensä kehittäminen jatkui suorittamalla Concept2 Indoor Rowing Instructor Certificaten.

Alkuvuodesta aloitin yhteistyön oman Crossfit 10K kasvattajaboksini kanssa ja starttasimme crossfittajille räätälöityjen sisäsoudun intensiivikurssien järjestämisen. Saatu palaute on ollut kiitettävää ja kursseja on pidetty keväällä ja syksyllä. Ilokseni soutu sai salilla myös vakipaikan viikko-ohjelmaan, kun salin aamuvirkut saavat CrossFit 10K :lla soutuun perustuvia ja crossfitiä tukevia treenejä kerran viikossa, soututekniikkavinkkejä unohtamatta. CrossFit on pysynyt yhä soudun rinnalla, sillä lajit ovat yhdessä ihan huippuja!

Soutulaitteet CrossFit boksilla valmiina starttiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *