Sisäsoutu

Sisäsoutu on tehokas, kokonaisvaltaisesti kehoa kuormittava liikuntamuoto. Laji soveltuu kaikille – ikään, muotoon tai kokoon katsomatta.

Sisäsoutua voi harrastaa itsenäisenä kuntoilu- tai urheilumuotona, toista lajia tukevana oheisharjoittelumuotona tai osana kuntosali- tai toiminnallista harjoittelua. Sisäsoutu mielletään yleensä yksilölajiksi, mutta sitä voi harjoittaa spinning-typpisesti ryhmäliikuntana tai osallistumalla uusien soutulaitteiden teknologian avulla erilaisiin verkkotapahtumiin tai kilpailuihin. Soutua käytetään paljon myös lämmittelymuotona ennen voimaharjoittelua: oikealla soututekniikalla aktivoituu n. 85% kehon lihaksista!

Sisäsoudun monipuolisuus

Soutulaite on monipuolinen kapistus, sillä se tyydyttää liikujan tarpeita mitä moninaisimmin – palauttavaan harjoitukseen, kestävyysharjoitteluun, intervalliperusteisiin treeneihin tai äärimmilleen vietyihin kardiovaskulaarista vastetta kehittäviin harjoitteisiin. Se on myös paljon käytetty liikuntamuoto kuontoutuksessa ja se on monille nivelongelmien tai loukkaantumisten kanssa painiville ratkaisu tehokkaaksi liikkumismuodoksi.

Sisäsoudulla on paljon annettavaa kaikille, jotka haluavat huolehtia hyvinvoinnistaan. Sisäsoudussa – kuten joka lajissa – on oma tekniikkansa. Opetellaan siis ensin tekniikka ja nautitaan sitten ergon hurinasta.

Sisäsoutajan varusteet

Varusteina tarvitset sisäliikuntakengät, juomapullon ja hikipyyhkeen. Vältä vaatetuksessa pitkiä nyörejä tai lepattavaa kangasta paidan alaosassa / shortsien lahkeissa.

Sisäsoutukursseilla sekä tekniikkatunneilla tarvitset mukaasi myös älypuhelimen.

Sisäsoutajan varusteet (SMSL & Köckritz 2021)

Sisäsoudun edut pähkinänkuoressa

  • aktivoit ~ 85% lihaksistasi
  • tuet kaikkea liikkumistasi ja arjen hyvinvointia
  • kehität kestävyyttä, nopeutta ja voimaa
  • ennaltaehkäiset loukkaantumisia
  • saat tarvittaessa lyhyessäkin ajassa tehokkaan treenin
  • vahvistat hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa
  • voit harjoitella yksin tai ryhmässä – vaikka virtuaalisesti